Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Så mycket nya kontakter som vi fått här"

Föräldrarna öser beröm över familjecentralen som nu funnits i sex år.- Man känner sig som hemma direkt, och pedagogerna är fantastiska, säger Elin Geschwind.

Annons
Trivs på Familjecentralen. Elin Geschwind med Elliot, tre veckor, har gått till familjecentralen i flera år. Hennes äldre son Teodor stortrivs här och har fått nya kompisar, precis som mamma.

Fyra dagar i veckan är det öppet hus på familjecentralen på Kristinavägen. I onsdags passade även politiker och chefer på att titta in eftersom man firade sina sex år med lite extra gott till kaffet.

Elin Geschwind är en av de föräldrar som kommer kontinuerligt.

– Det är jättebra att det här finns, och det blev ännu bättre nu när både mödravården och barnavaårdscentralen flyttade hit. Det är bara att gå in och fråga om sånt man funderar på, säger Elin som särskilt uppskattar tisdagarna nu när hon fått barn nummer två, Elliot.

– Då är det öppet bara för baby. Det blir en annan stämning, mer stillsamt och man kan prata erfarenheter med andra på ett annat sätt.

Josefin Andersson och dottern Freja kommer också ett par gånger i veckan.

– Freja är alltid glad när vi är här. Och det är skönt för mig att träffa andra, säger Elin.

Julia Prim väntar barn om ett par veckor och nu ska hon in till barnmorskan. Medan hon väntar passar dottern Nellie på att leka.

– Det är jätteroligt att det här finns. Så mycket kontakter som vi har fått här, säger Julia.

För Diana Hedvall fick familjecentralen betydelse på flera sätt när hon kom hit från Spanien.

– Jag fick vänner och lärde mig svenska samtidigt.

Mer läsning

Annons