Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saabresan fortsätter

I slutet av juni försökte Meritor locka Saabanställda till Lindesberg genom ett besök vid bilfabriken. Sedan dess har kontakterna med Trollhättan utökats, men Saabanställda avvaktar den utlovade produktionsstarten.

Annons

Andra veckan i september är den avgörande tidpunkten just nu. Då finns förhoppningar att Saabs bilproduktion ska rulla i gång igen. Tills dess verkar de flesta Saabanställda ligga lågt.

Besöket i Trollhättan tidigare i sommar har gett Meritor kontakter och några intresseanmälningar från såväl tekniker som montörer.

– Före semestern var arbetsförmedlingen i Trollhättan på besök här hos oss. De är progressiva i sina förberedelser om något skulle hända, säger Kerstin Winge, personalchef på Meritor-fabriken i Lindesberg.

Meritor har även fortlöpande kontakt med Lindesbergs kommun.

Kommer från närområdet

Flertalet som söker jobb på Meritor kommer från närområdet och den egna regionen. På monteringssidan är tillgången på arbetskraft relativt säkrad. Värre är det på produktionsteknikersidan.

– Det är brist på självgående tekniker med högre utbildning. Vi skulle behöva, och kan anställa åtta stycken i morgon om de bara fanns, säger Kerstin Winge.

Vill ha utbildade ingenjörer

Idealbilden för denna eftertraktade bristvara är högskoleutbildade ingenjörer med yrkeserfarenhet. Helst av allt från fordonsindustrin.

Kerstin Winge konstaterar att många välutbildade söker dessa jobb, men saknar tillräcklig yrkeserfarenhet. Sedan finns en grupp som har gedigna erfarenheter, men inte rätt utbildningsbakgrund.

Hos Saab finns anställda med den optimala kompetensprofilen.

Att locka personal från ett företag i kris har sina moraliska komplikationer.

– På individnivå borde det vara positivt för människor att känna att de är efterfrågade, säger Winge.

Mer läsning

Annons