Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågen i Rockhammar såld

Skogskoncernen Rottneros har sålt sågverket i Rockhammar. Köpare är nybildade företaget NA Sverige AB, som ägs av Niclas Andersson, född och uppväxt på orten.

Annons
Försäljning. Det gamla sågverket i Rockhammar har fått ny ägare. I fortsättningen blir det materialåtervinning på området.  BILD: INGVAR SVENSSON

– Vi har försökt sälja sågen i flera år utan att lyckas, säger Ole Terland, verkställande direktör och koncernchef för Rottneros AB. Nu fick vi en möjlighet att göra oss av med den.

Sågverket lades ned 2005, då efterfrågan av sågade trävaror minskat drastiskt. Sedan dess har de flesta bygnaderna stått outnyttjade.

– Flera av byggnaderna är gamla och i dåligt skick, säger vd:n.

Efter att Rottneros sålde massafabriken til Korsnäs 2009 har det bokförda värdet på sågverket varit noll. Hur mycket pengar försäljningen av sågen gett är inte offentligt.

Mer pengar

– Jag kan bara säga att det är inte mycket pengar, säger Ole Terland. Någon exakt summa kan jag inte offentligöra.

Däremot tror Ole Terland att de virkeslagringsytor som finns i närheten av sågen kan inbringa mer pengar. Rottneros har för avsikt att sälja dessa ytor.

– Vi har arrenderat ut dessa ytor tidigare. Det finns behov av upplagsplatser i den här regionen. Och Rockhammar ligger bra till rent geografiskt.

Inen användning

Vd:n för Rottneros säger att det finns några företag i branschen som är intresserade av upplagsplatserna. Diskussioner förs med dessa och vd:n hoppas få till en försäljning så fort som möjligt.

– Vi har ju själva ingen användning av upplagsplatserna längre. Eftersom det finns en efterfrågan är det läge att sälja.

NA Sverige AB avser att bedriva industriell verksamhet inom materialåtervinningsområdet på den gamla sågverksfastigheten.

Mer läsning

Annons