Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlingsutställning med olika uttryck

– Vi försöker hålla en hög nivå på utställningarna här, säger Thomas Rydén, konstnärlig ledare på Stripabryggeriet som på lördag har vernissage, med efterföljande vernissagefest, för sommarens utställning Fyra konstnärer.

Annons

För andra sommaren i rad arrangerar Stripabryggeriet en konstutställning i Gallerirum.

– Den här lokalen, med sitt råa, opolerade utseende ihop med gruvmiljön, passar bra till utställningar, säger Thomas Rydén.

Samlingsutställningen, Fyra konstnärer, innehåller både teckningar, målningar samt grafik och skulpturer.

– Vi ville ha proffs med olika konstnärliga uttryck, säger Rydén som fört samman konstnärerna Richard Brixel, Lars Nyberg, Lina Nordenström och Daina Liepina för utställningen i Gallerirums lokaler.

– Det är en överraskande lokal med den gröna färgen och många små prång, säger Daina Liepina, som varken ställt ut i Stripa eller tillsammans med de andra konstnärerna förut.

– Det är Thomas som har bjudit in oss till den här utställningen, han har väl tyckt att vår konst passar ihop, säger hon.

På lördag invigs utställningen med vernissage och vernissagefest.

– Eftersom bryggeriet driver verksamheten här har vi sagt att en vernissagefest hör till. Det är ett bra tillfälle för alla att träffa konstnärerna, säger Thomas Rydén.

Mer läsning

Annons