Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sargad hockeysarg– en säkerhetsrisk

Sargen i Råsshallen är svårt sargad och utgör en säkerhetsrisk. Därför försöker kultur- och fritidsförvaltningen att få loss pengar att byta ut den så snabbt som möjligt.

Annons
Trasigt. ”Här har skarven gått isär och sargens hålls ihop med spännband” visar vaktmästaren Emil Danielsson. En välkryddad puck i sargens nerkant möter ringa motstånd. Där är stora delar av sargen rutten och förstärkt med snö och is på utsidan.

På torsdag är ärendet uppe i kultur- och fritidsnämnden.

Ett sargbyte ligger inlagd i kommunens ekonomiska planeringar först om tre år.

– Vi ska försöka få denna investering flyttad till 2011, säger tillförordnad kultur- och fritidschef Jan Holmqvist.

En halv miljon

En ny sarg i Råsshallen handlar om en investering på cirka en halv miljon kronor.

– Vi får vara glada om sargen håller denna säsong. Den är mycket dålig och först och främst handlar ett byte om säkerhetsaspekten, säger Guldsmedshytte SK:s ordförande Leif Markusson.

Nuvarande sarg är lappad och lagad i oändlighet. Nedtill mot isen är den rutten. Sargen flyttades från den gamla uterinken när Råsshallen byggdes och har mer än 40 år på nacken.

– Det måste fattas ett beslut så att vi vet vad som gäller. För ett byte nästa år måste sargen beställas så att vi har den i maj och kan utföra jobbet i föreningen under sommaren, säger Markusson.

Investeringsbidrag

Kultur- och fritidsnämnden har i veckan även en ansökan om ett annat investeringsbidrag till Råsshallen. Föreningen ansöker om knappt 180 000 kronor för energiåtgärder i Råsshallen. Det har föreningen gjort i omgångar de senaste två åren.

Det rör sig om installation av värmepumpar, rörelsesensorer för belysning i omklädningsrum och kafeteria samt energisnåla ljusarmaturer. Dessutom behöver tre dåligt isolerade dörrar bytas.

Förslaget till nämnden är att energiåtgärderna läggs in i den pågående översynen av energiförbrukning i kommunens samtliga idrottsanläggningar.

Mer läsning

Annons