Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se modern dans

Vad gör en koreograf? Hur repar man in en dansföreställning? Det fick eleverna i årskurs 1 på Lindeskolan en inblick i när danskompaniet Raande-vo gästade Lindesberg arena.

Annons
:internationellt. Dansare från såväl Kenya som Korea och Örebro ingår i Raande-vo som leds av Lena Josfsson (mitten).

 Lindesberg. I skolföreställningen ingår både delar av verket ”Riskzon III – This is not Disneyland” som gruppen repeterar just nu, och delar ur tidigare verk.

– Vi vill både ge en upplevelse och samtidigt visa upp hantverket bakom för att ge en förståelse och skapa kontakt med publiken, berättar Lena Josefsson som leder Raande-vo och gjort koreografin till föreställningen.

I truppen ingår

dansare från bland annat Frankrike, Zimbabwe och Örebro.

Mellan danserna passade både Lena Josefsson och några av dansarna i den för dagen nio personer starka truppen på att förklara vad som sker på scenen och hur en föreställning växer fram. Eleverna fick även vara uppe på scenen för att testa olika övningar.

– Vi har spelat på olika skolor nästan varje dag i en månad, säger Lena Josefsson.

Nu i veckan är det skolor i Fjugesta och Vivalla som står på tur.

Före skolföreställningen hade danskompaniet bjudit in allmänheten till öppen repetition av just verket ”Riskzon III – This is not Disneyland”. En föreställning som kommer att spelas både i Lund och Göteborg innan den når Hjalmar Bergmanteatern i Örebro den 15 november.

Mer läsning

Annons