Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semesterfirare som lirar

Tisdagens tävlingar under Linde golfklubbs semestergolf hade ett stort startfält. 80 par var föranmälda och 88 par blev det med efter-anmälningarna. Det gör 176 personer på banan.

Annons
Rakt och snyggt. Ingrid Larsson slog ut på tionde hålet rakt mot flaggan, men nådde inte riktigt ända fram på första slaget.

Semestergolfen drog igång i söndags och avslutas med sista tävlingen på lördag. Under onsdagen däremot var det speluppehåll.

– Trycket är inte så stort som det varit en gång, men intresset för tisdagstävlingen var mycket bra, säger golfklubbens ordförande Kristina Hugosson.

Det var en så kallad trippeltävling med spelformerna green-some, bästboll och foursome över de 18 hålen.

40 millimeter regn

Under natten hade det fallit 40 millimeter regn över Lindesberg, bitvis klafsade det om fötterna, men dagen blev skönt solig mellan stackmoln.

Golfbilarna var förr mycket sällsynta, men syns allt oftare.

– Det speglar väl medelåldern på oss golfspelare, säger Kjell Klockare, och pekar på sin fot som inte håller för många timmars promenader längre.

Därmed inte sagt att undomar saknas. Markus Wilhelmsson var långifrån ensam i spannet mellan 15–30 år under tisdagens tävlingar.

Hur går spelet i dag?

– Vi har väldigt roligt, säger Kjell Klockare.

På torsdagen återkommer traditionsenligt den populära och publikfriande långslagstävlingen som avslutar dagen på kvällen.

En komplikation för årets semestergolf har varit att restaurangen saknar entreprenör sedan tidigare i sommar och att kiosken efter nionde hålet därmed är stängd. Det gör att det är lämpligast att starta tävlingar på tionde hålet så att ettan med närhet till serveringen blir rundningsmärke.

Ideella krafter

Restaurangen bärs nu upp till stor del av ideella krafter.

– Många medlemmar gör ett fantastiskt jobb där. Det har fungerat bra trots allt. Så bra att vi till och med får beröm från gäster som är här och spelar, säger Kristina Hugosson.

Följsam följeslagare. Kurt Larsson höll ögonen på både sin och andras bollar. Numera syns däremot ytterst sällan gentlemen röka pipa, men den traditionen håller han fast vid.
Olika färdsätt. Antalet golfbilar ökar på banorna, men det finns även de som bär sina bagar. Det gör Markus Wilhelmsson som lirkade ut en boll under trädkronorna medan Kjell Klockare väntade i golfbilen.

Mer läsning

Annons