Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Serverat för musiker

På musikhuset Hill Street står nu ett rum och väntar på spelsugna musiker utan egna instrument. Här finns utrustning för ett band, och det går att hyra in sig för några timmar eller boka en fast tid månadsvis.

Annons
Replokal. Jacob Sandell och Malin Lindgren spelar i bandet Tyrotoxism. De övar i den utrustade lokalen tre dagar i veckan. ”Det här är både smart och praktiskt”, säger Jacob.

Många ungdomar vill spela tillsammans, men det är dyrt att köpa instrument, förstärkare och sånganläggning. Därför har ett rum nu laddats med allt som behövs så att fler får möjlighet att spela. Ja, nästan allt – trumstockar och vissa kablar får man ta med själv.

”Vi vill ha mer musik”

– Vi tycker ju om när folk lirar, vi vill ha mer musik i Lindesberg! säger Christer Pilblad.

Han jobbar på Studiefrämjandet och är engagerad i föreningen MÖG, Musik över gränserna, som gemensamt driver musikhuset Hill Street.

Det här utrustade musikrummet är tänkt för ungdomar från högstadieåldern och uppåt. Men även ”återfallsrockare” är välkomna.

– Det finns säkert de som spelade när de var unga, men lade det åt sidan när familjen växte, och nu har fått mer tid igen. Men de kanske inte vill köpa på sig egna instrument för att träffas och spela ett tag för skojs skull, säger Christer.

Chans att prova

– Och ungdomar vill ofta prova på några gånger och se om de vill satsa på att spela, om de trivs med bandmedlemmarna och så vidare. Då finns den här möjligheten.

På Hill Street finns också flera lokaler där band kan hyra in sig och ha med egen utrustning. Dessutom har konsertlokalen ställts i ordning med projektor och annat som behövs vid en föreläsning, konferens eller liknande.

Än så länge har lokalerna bara använts på kvällar och helger. Men målet är att så snart som möjligt bemanna musikhuset även dagtid.

Mer läsning

Annons