Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHL-stjärnorna tränade med FFIK:s unga

Det tränades på snabbskott, skridskoåkning och kondition. SHL-spelarna från Örebro Hockey mötte länets yngre ishockeyspelare när det arrangerades Ishockeyns dag.

Annons
Här får Teo sin autograf. Teo Lindér applåderar av spontan glädje när hockeystjärnan från Örebro, Kalle Olsson, skriver sin autograf i Teos block.

– Med ett snabbskott istället för ett slagskott får ni lättare att placera pucken där ni tänkt, säger Kalle Olsson.

Kalle Olsson och Petr Zámorský spelar till vardags i Örebro Hockey. Men på söndagen arrangerades Ishockeyns dag i länet och då reste SHL-spelarna från Örebro ut och träffade barnen och ungdomarna i länets olika hockeyklubbar.

Kalle och Petr åkte till Fellingsbro ishall och träffade ungdomar från Fellingsbro och Arboga. Och de höll i söndagens träningspass, både i hockeyskolan som med U11, U12 och U14-grupperna.

– Slagskottet tar längre tid att genomföra och med snabbskottet får ni ett lösare men ett snabbare skott, säger Kalle och visar några varianter av skott-tekniken.

Melker Öhrn från Fellingsbro/Frövi IK:s hockeyskola tar över kommandot en stund.

– Okej! Nu tränar vi på att skjuta som kalle visade i fem minuter. Sedan ska vi spela match, säger Melker.

Genast är skott-träningen igång. Puckar far i en rasande fart mot den målbur som målvakten Emil Aldén vaktar.

Att hockey-eliten får möta gräsrötterna är ett ömsesidigt utbyte. De unga hockeyspelarna har sett fram emot den här träningsdagen med elitspelarna. Och killarna från Örebro Hockey har också kul på isen idag.

– Det är roligt att få spela med ungdomarna och det är viktigt att det är kul på isen när ungdomarna spelar hockey, säger Petr.

– Det är nyttigt också för oss att komma ut i verkligheten till de midre klubbarna med ouppvärmda ishallar. Och det är ofta just de här mindre klubbarna, med sina ouppvärmda hallar, som också fostrar de bästa hockeyspelarna, säger Kalle.

– Det brukar vara gott om istider i de mindre klubbarna vilket är otroligt viktigt. Jag kommer själv från en mindre klubb som FFIK, från Munkedal, och där fanns det gott om istid för oss ungar att träna hockey på, fortsätter Kalle.

Anton Säterlid är en av FFIK:s alla unga hockeyförmågor. Söndagens träningspass med SHL-proffsen uppskattades.

– Ja, det här är kul. Och snabbskott gillar jag, säger Anton i en kort vätskepaus i träningspasset.

– Jag tycker det är roligt med hockey och det är kul att vara i ishallen på söndagarna, istället för att sitta hemma och inte göra någonting.

Anton drar på sig hjälmen igen och så åter ut på isen.

Klubbens U12 och U14 anländer till ishallen. Det är dags för avbyte.

– Vi ska köra ett träningspass som vanligt men tillsammans med Kalle och Petr, säger Daniel Åkerlind, tränare för U12-gänget.

Ishockeyns dag genomfördes i ishallar hos klubbarna runt om i länet på söndagen.

Mer läsning

Annons