Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHRA och kommunen har haft möte

Kommunledningen och SHRA träffades på måndagskvällen och diskuterade Industrirakan. Några konkreta besked om dragracingens framtid på platsen kunde inte ges.

Annons

- Det känns mer positivt nu än tidigare. Nu har vi ändå startat en dialog med kommunen. Men samtidigt är det ovisst vad gäller våra möjligheter att anordna dragracing på Industrirakan i framtiden, säger Lena Eriksson, ordförande i SHRA Lindesberg.

Lindesbergs nya norra industriområde ska prioriteras för näringslivet och inte för särintressen. Det framhåller kommunstyrelsen. I klartext består särintresset, vid den så kallade industrirakan, av motorklubben SHRA:s dragracingtävlingar. Etablerar sig företag efter rakan kan det påverka möjligheterna för motorsporten.

Med anledning av detta begärde SHRA en träff med kommunledningen.

Anders Ceder (S), ordförande i kommunstyrelsen, deltog på detta möte.

- Inget nytt har egentligen sagts i kväll från vår sida. Vi kan inte låsa alla möjligheter för företagsetablering vid området. Men om försäljning sker av industrimark ska vi sträva efter att hitta en överenskommelse utefter alla inblandade parters bästa, säger Ceder.

- Men det har hela tiden varit beslut att gatan är en industriväg. Det är egentligen inget nytt.

Ett nytt möte inom kort ska ske igen mellan kommunen och motorklubben. Bland annat ska SHRA:s visioner om en driftingbana diskuteras.

- Vi vill fånga upp bilburna ungdomar i Lindesberg och skapa en driftingbana där de kan träna med bilarna under kontrollerade former, säger Lena Eriksson.

Trots att inga konkreta besked om att dragracingens framtid är säkrad på rakan tycker ändå Lena Eriksson att det känns lite bättre nu än tidigare.

- Ja, kommunen har inte stängt dörren helt för oss utan vi för en dialog. Men jag tror inte vi kommer att kunna freda de säkerhetsområden vi haft på området. Men då måste vi försöka hitta andra lösningar, till exempel kraftigare staket.

Årets Lindeopen är nummer 30 vilket betyder att det blir en jubileumstävling i augusti när dragracingen ska köras.

Mer läsning

Annons