Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simvinnare undvek spurtuppgörelse

Bottenåns vatten kokade när startsnöret höjdes och de nästan 100 simmarna gav sig iväg från Norsvikens badplats.

Annons

Tätklungan på fyra personer höll ihop fram till Kalkugnen cirka 1 000 meter före målgången vid Gröna bron. Där bröt sig loppets vinnare Johan Nykvist och tvåan ur.

– Jag fick dra en hel del men taktiken var att hålla en hög fart och undvika slutspurt eftersom jag inte är så bra på det, säger triatlonidrottaren Johan Nykvist som bor i Stockholm men har sitt ursprung i Nora. 

Inte långt senare gick damklassens vinnare Margareta Rainer i mål. Hon hade kvällen innan kommit hem till Gävle från Montreal där hon vann tre guld i veteran-VM.

Totalt 80 funktionärer såg till allt fungerade. Säkerhetskraven är höga med många följebåtar och dessutom dykare på plats. Tävlingsledare Rolf Törnblom är nöjd med årets arrangemang.

– Vi hör att simmarna är nöjda med organisationen och jag tycker det ser ut som vi hade mer publik i år än förra året, summerar han.

Elitsimmaren Johanna Sjöberg delade ut priserna. De två senaste årens vinnare och banrekordhållare Anton Schoug från Lindesberg tvingades tyvärr bryta i början av loppet på grund av bröstsmärtor.

Mer läsning

Annons