Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöbrisen vill bygga på Loppholmarna

Bostadsrättsföreningen Sjöbrisen vill bygga ett 30-tal bostadsrätter i flera tvåvåningshus på Loppholmarna i centrala Lindesberg. Idén presenterades för kommunledningen och företrädare för Bergslagens miljö- och byggförvaltning på fredagen.

Annons
Intressant. Nils Detlofsson, till vänster presenterade Sjöbrisens byggprojekt på Loppholmarna för kommunalrådet Anders Ceder i går. BILD: PRIVAT

– Det började som en idé för mindre än ett år sedan, säger Nils Detlofsson och Börje Larsson, två av initiativtagarna.

I flera år har det pratats om ett akut behov av nya bostäder i centrum utan att något hänt. Därför har initiativtagarna träffat ett antal bygg- och bostadsexperter i Norge och Sverige för att se vilka möjligheter som finns.

Attraktiv plats

– Alla är överens om att Loppholmarna är en intressant och attraktiv plats i Lindesberg, säger Nils Detlofsson. För att kunna driva det här vidare bildade vi Sjöbrisen.

Byggföretaget NCC har engagerats i projektet. NCC har lanserat ett byggsystem, som är ett nytt sätt att bygga attraktiva och energisnåla bostäder till fast kostnad.

– Går det att förverkliga projektet kan vi tillsammans ge nytt liv åt Loppholmarna både som bostads- och rekreationsområde, säger Nils Detlofsson. Dels får kommunen möjlighet att rusta en badplats mitt i staden och dels kan vi erbjuda sjönära, bra och attraktiva bostadsrätter till rimliga kostnader.

”Jätteintressant”

Kommunalråd Anders Ceder (S) är positiv till projektet, speciellt som kommunen med ljus och lykta i flera år sökt privata intressenter som vill bygga bostäder i kommunen.

– Det här är jätteintressant, säger kommunalrådet. Nu är frågan väckt. Nu måste vi ta upp Sjöbrisens tankegångar både politiskt och tjänstemannamässigt. Sedan får vi se hur långt det håller och bär.

Mer läsning

Annons