Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ska inte falla på att för få anmält intresse”

Kommunen kan tänka sig att köpa lägenheter för att företaget Bovieran ska kunna börja bygga i Lindesberg. – Vi ligger efter i nyproduktion av bostäder, det här kan vara ett sätt att komma upp på banan igen, säger kommunalrådet Anders Larsson.

Annons

I februari ska ett Bovieranhus stå klart i Örebro och efter det ska företaget börja satsa på Lindesberg igen. Enligt företagets vd Göran Mellberg blir det då lättare att locka intresserade lindesbergare till lägenheterna.

– Nu kommer det snart att finnas referensobjekt i både Örebro och Västerås, som intresserade kan åka och titta på. Örebro och Lindesberg kommer inte heller att konkurrera om de boende, säger han.

Redan 2007 tecknade kommunen ett avtal med företaget om ett bygge av 48 lägenheter i kvarteret Bulten.

Intresset var till en början stort, men dalade då priset på 1,5 miljoner för en trea avslöjades.

Enligt Anders Larsson behövs det nya lägenheter i Lindesberg och det kan bli aktuellt att kommunen hjälper till.

– Om projektet inte skulle bli av på grund av att ett fåtal lägenheter är kvar, då är vi villiga att gå in och köpa dem. Projektet ska inte falla på att för få anmält intresse, säger han.

Inte ovanligt

Även Göran Mellberg är öppen för förslaget.

– Det är inget ovanligt att kommunen samarbetar för att få oss att komma till en ort, säger han.

Hur mycket det skulle kosta kan Anders Larsson inte svara på, men han tycker att det vore värt investeringen.

– Priset beror på hur många lägenheter det rör sig om. Vi ser en efterfrågan på lägenheter i Lindesberg. Folk som vill byta från villa till lägenhet ska inte behöva flytta till Örebro.

Bovieran ser nu över hur många intresseanmälningar som står kvar för att sedan börja informera om bygget igen nästa år.

Bovieranhus

Konceptet består av tre huskroppar som omger en inglasad vinterträdgård. För att få bo i husen ska man vara över 50 år och inte ha hemmavarande barn.

Det kommer troligtvis att inrättas en bostadsrättsförening om bygget blir av i Lindesberg, men andra lösningar är också möjliga.

Försäljning och bygge av lägenheter pågår i Västerås, Sala, Örebro, Varberg och Nyköping. På 14 andra orter planeras bygge.

Mer läsning

Annons