Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skateparken vid Ekebacken invigd

Nu är den äntligen färdigbyggd och invigd, den nya mötesplatsen för barn och ungdomar i Fellingsbro, skateparken vid Ekbackens skola.

Annons
Förväntansfulla. Skate Out inledde invigningen med att hålla en liten uppvisning för alla barn och ungdomar som hade tagit sig till skateparken med allt från sparkcykel till skateboard och som sedan själva fick prova hjulen mot den nylagda banan.

I fjol beviljades projektet att bygga en skatepark i Fellingsbro 310 000 kronor i bidrag från Leader Västra Mälardalen. På torsdagskvällen invigdes den färdigbyggda parken.

– Jag tror faktiskt att resultatet blev bättre än vad vi hade förväntat oss, säger Jimmy Eklund, fritidspedagog på fritidsgården och en av de som drivit arbetet.

Han får medhåll av Åsa Jönsson, rektor på Ekbacken skola.

– Det är ett lyft för hela Fellingsbro, säger hon.

Projektet har också hela tiden varit ungdomarnas.

– De har varit med hela vägen och kommit med idéer och hjälpt till att bära grus och sten för att bygga upp marken, säger Jimmy.

Invigningen firade man med bandklippning av Kaj Söder, förvaltningschef barn och utbildning. Efter det var det uppvisning och mingel. Skate Out från Örebro höll i underhållningen.

Men även om

projektet blev lyckat är man inte helt färdig ännu.

– Vi har diskuterat med markägarna om man kan få till några sittplatser och lite belysning, säger Jimmy.

Marken där skateparken är byggd ägs av kommunens fastighetsbolag Falab.

Mer läsning

Annons