Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidsektionen vaknar på nytt efter år i dvala

En ny skidsektion är på gång att starta i Lindesberg. Den gamla skidklubben har legat i dvala i några år men nu vill några skidintresserade eldsjälar staka liv i verksamhet igen.

Annons
Ny skidsektion. Nu är en ny skidsektion på gång att starta i Lindesberg. Petter Carlsson, Matti Hämäläinen och Markus Andréasson är några i kärntruppen.

LINDESBERG. – Vi väcker en gammal verksamhet som legat vilande, berättar Petter Carlsson som tillsammans Markus Andréasson och ett antal andra skidintresserade Lindesbergare har långt framskridna planer på att dra i gång skidverksamheten igen. Och det blir i form av en skidsektion inom föreningen IFK Lindesberg.

Dåvarande skidklubben lades i vila på grund av snöbrist och därmed vikande intresse. Några eldsjälar – däribland Matti Hämäläinen – har helt ideellt kört upp skidspår på vintrarna, så att det funnits möjlighet för alla som vill att åka och träna. Det är många som nyttjat den möjligheten.

– Intresset har kommit tillbaka. Vi vet att det finns ett uppdämt behov, förklarar Petter.

Idén att låta den sovande skidklubben bli en nyvaknad sektion i IFK Lindesberg fotboll väcktes i styrelsen. De tyckte att det vore bra med verksamhet även på vintern, liv och rörelse året om, berättar Petter som sitter med i styrelsen. Så styrelsen tog under 2013 ett beslut att starta skidverksamhet.

– Och vi vill gärna utveckla föreningen, förklarar han.

Dessutom har föreningen i år köpt in en helt ny snöskoter och lite spårutrustning, mestadels med egna medel, men även med hjälp av ett välkommet litet bidrag från kommunen.

Det finns redan nu en skidintresserad kärntrupp på runt nio personer. Därav tre före detta aktiva skidåkare som kan tänka sig att ställa upp som ledare.

– Och vi tar med öppna armar emot fler som vill vara med och hjälpa till med stort som smått, säger Petter.

Tanken med skidsektionen är att se till att det alltid finns spår att åka på – samt att dra i gång någon form av verksamhet.

– I första hand en nybörjargrupp från cirka sex år och uppåt, kanske ett pass i veckan, förklarar Markus.

Då handlar det om att lära sig att åka, få tips och råd om träning, teknik, utrustning, lite som en skidskola.

Intresset får sedan styra om det växer och kan bli fler grupper.

– Skidor som motion är bra och skonsamt, förklarar Petter.

– Det är väldigt lite skador och bra träning för hela kroppen, förklarar Markus.

Båda har åkt Vasaloppet två gånger och ska nu göra det för tredje gången. Matti har åkt sex Vasalopp, men kör numera inga långlopp utan kortare distanser för att hålla i gång.

Uppstarten av första gruppen hoppas de kan komma att ske rätt så snart, kanske redan i nästa vecka. I går kom det snö och blev kallare så nu blir det spår om vädret håller i sig.

– Efter att vi fixat spår ska vi prata med ledarna och ta ett beslut, förklarar Petter.

All kommande information ligger på klubbens hemsida laget.se/ifklindesberg.

Mer läsning

Annons