Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolpolitiker avvaktar omvalet till gymnasiet

Barn- och utbildningsnämnden bestämde på måndagskvällen att avvakta omvalsperioden. Därmed togs inget beslut om att sätta vissa gymnasieprogram med få sökande på "paus" i höst.

Annons

Det berättar nämndens ordförande Linda Svahn (S). 

Hon konstaterar att det är färre sökande till gymnasiet i vår, men det hänger samman med att den årskull som är på väg upp till gymnasiet är ungeför 50 elever mindre än fjolårets. Och det har man vetat sedan tidigare.

- Så i relation till antalet som kan söka tappar vi inget, konstaterar hon, och gläds åt att man tvärt om har ökat söktryck till teknik- och vårdutbildningarna.

Nämnd och förvaltning räknar med att ungefär en tredjedel fler kommer vara behöriga på sina slutbetyg jämfört med de preliminära siffrorna som presenterades under måndagen. Dessutom hoppas man på omvalsperioden. Att fler under den tiden tar chans att söka sig till Lindeskolan.

Bland de program som det talats om att "sätta på paus" i höst återfinns humanistiska programmet och restaurang- och livsmedelsprogrammet. Men några sådana beslut finns alltså inte i nuläget.

Mer läsning

Annons