Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skratt och sång på sommarkväll

Allsång, skratt och kända toner. För 14:e gången anordnade Gusselby hembygdsförening Sommarkväll i byn på söndagen. Men hjälpen från kommunen uteblev.

Annons
Glada damer. Kvartetten Gott & Blandat roade publiken med varierad musikunderhållning.

– Välkomna till Sommarkväll i byn, den enda i kommunen. Så känn er stolta, för det är vi! utropar hembygdsföreningens ordförande Berit Jansson när hon kliver upp på scenen.

Helt i egen regi

Under många år anordnades Sommarkväll i byn på flera håll runt om i kommunen, då i samarbete med kultur- och fritidsförvaltningen.

I fjol gjorde kommunen ett försök att blåsa liv i konceptet igen. Men efter sval respons la kommunen ner sin del i arrangemanget, så i år drivs det i helt hembygdsföreningens egen regi.

– Vi ska försöka hålla det i liv. Det är väldigt roligt, både att arrangera och att delta i, säger Berit Jansson.

På scen bjöd bandet Gott Blandat på fartfylld musik med humoristiska inslag. En blandad kompott av gammalt och nytt. Dragspelet åkte fram och publiken stämde glatt in i ”Drömmen om Elin”. Gullbritt Eklöf bjöd på en uppskattad tolkning av ”What a wonderful world” på trumpet.

– Vad duktig hon är! hörs någon viska i publiken.

Stor inlevelse

Kvartetten visade även prov på sina skådespelartalanger då de med stor inlevelse gick in i låtarnas olika karaktärer. Något som genererade skratt och applåder bland publiken.

Besökaren Inger Ivarsson var nöjd med kvällen.

– Det är roligt att det händer något i Gusselby. Och bandet är jätteduktiga! säger hon.

Söndagens evenemang lockade något färre besökare än vanligt.

– Men jag är nöjd ändå, säger Berit Jansson glatt.

Mer läsning

Annons