Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyltsöndag med rätta känslan

Visst var det kallt om tår och fingrar. Men det var i alla fall vitt och knarr under skorna, precis som det ska, för att få den rätta känslan på julskyltningen.

Annons
Snöig försäljning. Karin Bergman blåser bort snön som yrt på hennes kakfat, för att kunna visa sakerna för Margaret Lennartsdotter.

Det var lite glest ute på gatorna, men till handlarnas glädje gick fler in och värmde sig i både butiker och på kaféer. På Kingsgården satt Elena Aurén med sin svärmor Irja Berglund och fikade.

– När barnen var små gick vi alltid på julskyltningen, men nu har det inte blivit av på flera år. Jag tycker det är riktigt roligt att vara här, men visst hänger det mycket på vädret, säger Irja.

Utanför går Susanne Norrlund sakta fram medan dottern Frida, två år, själv vill skjuta kärran. Susanne har inte handlat något men tycker det är mysigt att gå och titta och ta en fika. Och för Frida finns mycket att uppleva. Hon spärrar upp ögonen och berättar: Jag såg tomten!

Det var vid Norrtullstorget som barnen möttes av en tomte med imponerande långt skägg. Vissa vågade sig fram medan andra höll sig på avstånd. Leo Wass hörde till de modigare.

– Jag har skrivit en jättelång önskelista. När jag lämnar den kommer du att få mycket att göra, förklarade han bestämt.

Ett fåtal marknadsstånd fanns längs Kungsgatan. Vid ett av dem stod Karin Bergman från Kumla med hemlagade skorpor och marmelader. Hon hade också vackra kakfat i våningar gjorda av gamla udda tallrikar.

– Vilken suverän idé. Istället för att hänga dem på väggen, sa Margaret Lennartsdotter och beundrade det ena efter det andra.

Lagom när det började skymma och ljusslingor och marschaller glimmade, avtog vinden. Fler och fler vågade sig ut och kunde stanna till för en pratstund med bekanta, innan de drog sig mot Flugparken och lucialottningen.

Mer läsning

Annons