Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småpartierna mot elitidrottsatsning

Med tio röster mot fem beslutade kommunstyrelsen att satsa 1,5 miljoner kronor till marknadsföring av Lindesberg även i år. Det ska ske genom kommunens fem elitsatsande idrottsföreningar.

Annons
Det finns så många andra hål att stoppa pengar i inom vård och omsorg samt i skolan. Inger Karlsson (SD)

Kommunstyrelsen tog beslutet idag tisdag. Även om det är nästa kommunfullmäktige som fäller slutgiltigt avgörande är utsikterna till ett annat beslut små. Styrkefördelningen är densamma i fullmäktige som i kommunstyrelsen.

LIF Lindesberg föreslås få 450 000 kronor, Linde Volley lika mycket och 200 000 kronor vardera ska Lindlöven, Frövi Judo och Stråssa gymnastikförening få.

– I alla sammanhang uppmanas vi att spara pengar till varje pris. Vad ger det här för signaler. Dessutom borde en sådan här sak finnas med i budgetdiskusionerna så att kostnader kan ställas mot varandra, säger vänsterns Ulf Axelsson.

I fjol togs ett liknande beslut tack vare att återbetalda försäkringspengar. I år blir det ett tilläggsanslag. Det finns ett budgeterat överskott att inteckna i.

Oavsett för eller mot i tisdagens debatt fanns enighet om att i fortsättningen bör marknadsföring genom idrott ligga med i ordinarie budgetprocess.

– Jag yrkar avslag. Det finns så många andra hål att stoppa pengar i inom vård och omsorg samt i skolan, säger Inger Karlsson (SD).

KD, FP, SD, MP och V sade nej till att ge 1,5 miljoner kronor till de fem klubbarna.

Läs mer i onsdagens papperstidning

I alla sammanhang uppmanas vi att spara pengar till varje pris. Vad ger det här för signaler. Ulf Axelsson (V)

Mer läsning

Annons