Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarjobb med Lek och bus

Guldsmedshyttan. Vid Sågvikens badplats finns det i år en stund varje dag med ”lek och bus”. Det är de sommarjobbande ungdomarna som arrangerar aktiviteten för barnen som kommer.

Annons
Lek på gång. Barnen som badade vid Sågviken var genast med på noterna när Eva-Lena Ströman (i rött) och Sanna Jönsson (längst till höger) föreslog bollek i vattnet.Ny kontakt. Julia Impola Gerlström passar på att få lite extra uppmärksamhet och åktur i vattnet av Sanna Jönsson.

Sanna Jönsson, Eva-Lena Ströman och Rickard Leppänen håller snyggt vid stranden och sköter kiosken under tre veckor. Det är deras kommunala sommarjobb i regi av Guldsmedshytte vattenskidklubb som ansvarar för badplatsen.

Rickard rensar ogräs, men Eva-Lena och Sanna plockar ihop några badleksaker och samlar de barn som kommit till stranden.

– Vill ni att jag ska bada med er och gör en lek med bollen, frågar hon och barnen är genast med på noterna.

Barnens mammor, Sandra Sjölund och Marika Gerlström, är glada över initiativet. De bor grannar i Storå och har fyra barn var.

– Det här är jättebra, säger Sandra som nu har lättare att stanna under parasollet med Loke som bara är tre månader gammal.

Marika, som passar småttingarna vid strandkanten, håller med.

– Och det är kul för dem att det händer något. Det brukar annars vara väldigt mycket ”mamma kolla på mig” när vi är här. Vi kommer definitivt att åka hit fler dagar och vara med på ”lek och bus”.

Hon tillägger också att det är roligt att ungdomarna får ta ansvar i sitt sommarjobb och göra något som är meningsfullt även för andra.

När Sanna ser att barnen fryser går de upp till kiosken där Eva-Lena är beredd med saft och bullar, och så pärlplattor.

När de här ungdomarna gjort sina veckor kommer två nya att ta över jobbet vid Sågviken.

– Om aktiviteterna blir populära kommer kanske de att fortsätta, tror Sanna Jönsson.

Mer läsning

Annons