Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spänd väntanpå dansdebut

Hela lördagen vibrerade Lindesberg arena av musik när Dance Challenge 2011 avgjordes. En danstävling fylld av glitter, färg, fart och förväntan.

Annons
Glada dansöser. Truppen Hurricane, där tjejerna kommer från Nora och Örebro, tävlade i Dance challenge i Lindesberg arena igår. De kom femma av sex grupper i sin klass, och var nöjda med det eftersom detta var deras första tävling.

Arenan flödar av musik på hög volym. Mellan låtarna hörs Dermot Clemenger, känd från juryn i tv-programmet Lets dance, presentera de tävlande. Allt sker i ett högt tempo, och det behövs när 670 personer ska tävla i en mängd klasser.

– Det kan tyckas lite rörigt, men det är ordning, säger Annelie Hedman från Nerikes dansinstitut, som tillsammans med en stor stab funktionärer får allt att flyta på.

Även utseendet viktigt

Lokalerna myllrar av dansare som byter om, fixar hår, sminkar sig och värmer upp. Det är inte bara taktkänsla och dans som räknas. Hur man ser ut har också stor betydelse. Dansare med attityd och säkerhet sticker ut framför domarna som står i kanten av dansgolvet och granskar de tävlande.

Deltagarna kommer från hela regionen, som i det här sammanhanget täcker hela södra Sverige. De flesta är tjejer, men en del killar finns också på plats.

– Aj, min mage. Det är min första tävling, och jag är nervös, säger Ella Ghasemi som ingår i truppen Hurricanes med deltagare från Nora och Örebro.

Tillsammans med Maja Adolfsson, Wilma Eklund och Miranda Strandberg kör hon en uppvärmningsdans framför spegelväggen.

Hittat på själva

Tjejerna har tränat tillsammans sedan strax innan jul, och de har hittat på dansen själva, fast det var lite svårt att komma överens om stegen.

– Det viktigaste nu är att hålla takten, säger Miranda.

– Och att komma ihåg att le, tillägger Ella.

På en bänk intill scengolvet sitter Clara Källgren, nio år från Lidköping, och knyter sina rosa skor. Intill sig har hon en blank pokal.

– Det är min första pokal, säger hon och strålar av stolthet.

Clara tävlar i både streetdance och disco, både i par och singel. Och hon har olika kläder till de olika momenten, mjukt och löst till street, tajtare och glittrigare till disco.

– Det är jättekul. Fast i morse var jag så nervös så jag inte ville gå upp ur sängen.

Långväga gäster. Från Lidköping kom Clara Källgren för att tävla i både street och disco. Mamma Catarina Källgren fanns i närheten för att stötta och peppa.

Mer läsning

Annons