Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spara inte på vår framtid

Över 200 personer samlades på söndagsförmiddagen för att demonstrera mot kommunens neddragningar inom skola och barnomsorg.
- Spara inte på vår framtid, var demonstranternas budskap.

Annons
Protest mot neddragningar. Det blev ett långt demonstrationståg som gick genom gatorna i Lindesberg på söndagsförmdidagen.

Lindesberg kommun måste spara och i förslaget för nästa års budget ligger det stora besparingar på barn- och utbildningsförvaltningen. Sparkravet är fem miljoner och utöver detta har förvaltningen också fått drygt åtta miljoner mindre än tidigare att klara sig på. Verksamheterna har dessutom ett underskott i årets budget på drygt nio miljoner.

Det var när Emma Lundgren fick veta att besparingarna innebär att dottern, som går i förskoleklass, skulle få byta lärare och klassen skulle bli betydligt större som hon tog initiativ till att ordna en demonstration.

– Nu räcker det. Man kan inte spara på barnen som är vår framtid, tycker Emma som tyckte att uppslutningen kunde ha varit bättre.

– Jag hade hoppas på ännu fler.

När demonstranterna kom tillbaka till Lindeskolan fanns de socialdemokratiska politikerna Arnold Bengtsson och Irja Gustafsson på plats för att svara på frågor. De fick bland annat förklara hur de trodde att personalen inom förskolan ska kunna garantera säkerheten för barnen i de allt större grupperna och varför besparingarna har kommit så plötsligt.

I dag måndag ska Lindesbergs kommunfullmäktige fatta beslut om budgeten för nästa år.

Läs mer i måndagens NA

Över 200 personer deltog i demonstrationen.
Fredrik Hedén och Ida Nilsson tycker att barngrupperna är tillräckligt stora som de är idag. Därför var de med och demonstrerade.
Emma Lundgren var initiativtagare till demonstrationen. Hon tycker att det inte går att spara mer på skola och barnomsorg.
Budskapet var tydligt från den här unga demonstranten.
Många hade plakat och budskapet var entydigt. Barnen ska inte betala krisen.
Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Arnold Bengtsson (S) fick svara på frågor på torget utanför Lindeskolan.

Mer läsning

Annons