Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparlåga i väntan på ny anläggning

I januari ska kultur- och fritidsnämnden i Lindesberg ta beslut om en ny ridanläggning i kommunen.– En stor ridanläggning är förstås något som tar tid men jag hoppas att vi ska få besked om att något är på gång, säger Melker Viberg, ordförande i föreningen Linde ridskola.

Annons
Hoppas på bättre tider. Ridföreningarna i kommunen hoppas på en ny, gemensam ridanläggning inom kort. – Det är inte optimalt som det är just nu, säger Yvette Rydén, hästskötare och ridlärare på Linde ridskola.

En arbetsgrupp som tittat närmare på ärendet lade i mitten på december fram två alternativ för nämnden att enas om.

Enligt det ena alternativet ska man satsa på en traditionell ridanläggning med ridskola. Medan det andra alternativet är ett mer omfattande och påkostat ridcentrum.

– Vi har jobbat väldigt länge med visionen om ett ridcentrum, och då pratar vi stora visioner. Sen händer det saker i kommunen som gör att en ridanläggning inte blir prioritet och det får man ju förstå, säger Melker Viberg.

Placeringen är inte avgjord

Arbetsgruppen har även tittat närmare på var man ska placera ridanläggningen. De aktuella lägen man diskuterat är Norslund, Frövi och Fornaboda.

– Jag hoppas att så många ridintresserade som möjligt ska använda den framtida anläggningen obereonde av var den ligger någonstans, säger Christofer Kärrdahl, ordförande i Frövi Fellingsbro ryttarförening.

För tillfället går Frövi Fellingsbro ryttarförening på sparlåga i väntan på en ny anläggning. Många av deras medlemmar har sökt sig till andra platser med sin verksamhet så länge.

– Några har börjat i Arboga eller sökt sig till privata ridskolor, en del kanske har slutat helt och hållet. Men det gäller att samla styrkorna igen om vi nu kommer igång om något år, säger Christofer Kärrdahl.

Linde ridskola däremot är en av de få ridskolor som fortfarande är verksam i kommunen. Men de har problem med anläggningen.

– Vi får den att fungera. Men det är kallt både för oss bredvid och för barnen, det är inte så kul att rida när det är 20 grader minus, säger Yvette Rydén, hästskötare och ridlärare på Linde ridskola.

Hon berättar att förutom kylan, i tältet där eleverna tränar, brukar det bli problem på våren när snön rasar från taket eller när det blåser mycket i tältväggarna.

– Det låter mycket och hästarna kan bli rädda.

Mer läsning

Annons