Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelsugna testade handboll

Att få helheten att fungera är nyckeln till lyckade resultat. I går var det prova-på-dag på Lindeskolans handbollsgymnasium.

Annons
Full fart. Mikael Martinsson, samordnare för Lindeskolans idrottscollege och tränare för handbollsgymnasiet, gav instruktioner till ungdomarna som besökte prova-på-dagen i Lindesberg Arena.

Intresset för att spela handboll är oftast drivkraften för att söka den nischade utbildningen. Ett tiotal ungdomar plus en del föräldrar passade på att vara med när handbollsgymnasiet bjöd in till en dag att prova på.

– Viktigt är att tänka på att hela tillvaron ska fungera. Maten, tvätten och fritiden hänger tätt samman med studierna. Faller en av bitarna påverkas oftast studieresultaten, säger Erik Bååk, ungdoms- och utbildningsansvarig inom Lif Lindesberg, samarbetspartner för handbollsgymnasiet.

I dag studerar 34 elever totalt på Lindeskolans handbollsutbildning. En utbildning som kan vara tre- eller fyraårig och är en del av skolans idrottscollege.

– Vi har 14 platser att tillsätta. Men konkurrensen med övriga landet är stort. Det finns cirka 30 certifierade utbildningar att välja mellan, säger Mikael Martinsson, samordnare för idrottscolleget.

Under prova-på-dagen fick ungdomarna möjlighet till ett par träningspass. Tränarna Sébastien Ehnevid och Mikael Martinsson visade prov på upplägg.

Studie- och yrkesvägledare Helene Broberg fanns också med och informerade.

Idrottscollege. I dag har Lindeskolan totalt 130 elever på idrottscolleget fördelat på en rad olika utbildningar. Sébastien Ehnevid är tränare inom handbollsgymnasiet

Mer läsning

Annons