Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spottade hepatitblod i ansiktet på polis

En 53-årig man i Lindesberg misstänks för försök till grov misshandel sedan han spottat hepatitsmittat blod i ansiktet på en polis.

Annons

En polispatrull stannade under fredagskvällen den kraftigt berusade mannen på Kungsgatan för att identifiera honom. Det uppskattade inte 53-åringen som istället gick i närkamp med poliserna.

– I samband med detta så skadade han sig i pannan. Blodig som han var så skallade han en av poliserna och fortsatte med att spotta blod och saliv på honom. Han bär på hepatitsmitta, som många av våra missbrukare, och de gör så mycket de kan för att markera att de inte tycker om oss, säger polisens vakthavande befäl Kenneth Johannesson.

Polisen fördes till sjukhus där han fick en spruta mot hepatit. Det är risken för att polismannen ådrar sig hepatit som gör att brottet rubriceras som grovt.

Det har varit en tuff natt för polisen i länet. Samtidigt som hepatithändelsen utspelade sig så skallades en polis på Kristinavägen i Lindesberg av en full man i färd med att vandalisera bilar. Och i Sydnärke blev ytterligare en polis spottad i ansiktet i samband med ett omhändertagande av en 19-åring.

– Det har varit dårarnas afton – igen, konstaterar Kenneth Johannesson.

Mer läsning

Annons