Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsskogsskolan rustas

Turen att renoveras har kommit till Stadsskogsskolan. Även om det än är alldeles för tidigt att säga när det praktiskt kommer att ske, har barn- och utbildningsnämnden gett klartecken till en utredning om hur det kan ske.

Annons

Det är förvaltningschef Conny Johansson som fått uppdraget att ta fram underlag inför en ombyggnad av skolan. Det som politikerna vill ha förutom förslag till tidsplan, är en tämligen omfattande utredning, där inte bara möjligheterna att bygga om de fysiska lokalerna som ska synas i sömmarna, utan hänsyn ska även tas till elevutvecklingen framåt.

– Hur ser det ut på Kristinaskolan, Brotorpsskolan i morgon? Det behöver också vägas in i utredningen så att ombyggnaden kan bli hållbar för lång tid, säger nämndens ordförande Pär-Ove Lindqvist (M).

Omfattande arbete

Den förstudie som ska göras ska därför både titta på alternativet att behålla Stadsskogsskolan som en 7-9-skola, och göra om den till en 6-9-skola.

– Helt enkelt måste vi fundera över nästa steg även för övriga skolor i stan innan vi börjar bygga om på Stadsskogen, säger Lindqvist.

Han konstaterar att hänsyn också måste tas till hur planerna på byggnation i övrigt i stan kan påverka skolans område.

Därför blir det ett tämligen omfattande arbete för förvaltningschefen som bland annat kommer samarbeta med fastighetskunnigt folk i utredningen i syfte att få fram underlag för en ombyggd skola där såväl måluppfyllelse, trevnad och effektivitet blir bättre än idag.

– Det känns bra att processen nu kan komma igång, även om den kommer ta sin tid. Det tycker såväl nämndordföranden som förvaltningschefen.

Mer läsning

Annons