Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendier lockar elever till resultat

Som ett medel för att marknadsföra Lindeskolan och samtidigt locka elever till goda studieresultat delar Sparbanksstiftelsen Bergslagen varje år ut BEL-stipendier.

Annons
Motivation. Med hjälp av BEL-stipendiet hoppas Sparbanksstiftelsen Bergslagen kunna motivera eleverna på Lindeskolan. Här tar Kiattisak ”Ton” Chokla på el- och energiprogrammet emot ett av stipendierna som delas ut av Oa Holfve.Foto: Sofia Gustafsson

17 elever och en skolklass fick igår motta BEL-stipendierna på 5 000 kronor vardera. Och det låg en stämning av högtidlighet i luften när Sparbanksstiftelsen Bergslagen berättade att BEL-festen var Lindeskolans svar på Nobelfesten.

– Det här är sjätte året som vi delar ut BEL-stipendierna så jag börjar kunna det här nu, säger Oa Holfve, ordförande i Sparbanksstiftelsen Bergslagen.

Priset, som sammanlagt uppgår till 180 000 kronor, står för ”Bra Elever på Lindeskolan”.

– Jag tror att stipendiet påverkar eleverna att anstränga sig, jag tror att stipendiet har en effekt på studieresultaten, säger Oa Holfve.

Men det är inte bara elevernas studieresultat som ligger till grund för utmärkelsen.

– Både lärare och klasskamrater får nominera elever till stipendiet sen väljer vi ut de som har en kombination av att vara duktiga elever, upplevs som bra kamrater och ett bra uppförande, säger Oa Holvfe.

Och applåderna var rungande när elev efter elev fick komma upp på scen och ta emot stipendiet.

– Det är extra roligt med det här, alla blir så glada för de elever som får utmärkelsen, säger Oa och tillägger:

– Det tar jag som bevis på att det verkligen är rätt elev som får stipendiet.

Cider och tilltugg serverades.

Mer läsning

Annons