Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnspäckat på en ovanlig dag i Lindesberg

Det blev en ovanlig dag i Lindesberg när ett gäng stjärnor råkade få motorstopp i staden. Och ut på scenen tågade Nanne Grönvall, Carola, Michael Jackson, Sten-Åke Cederhök och en mängd andra kändisar.

Annons
Lindesbergs stjärnor på scen. Låt hjärtat vara med är budskapet från Laila Solhem, Susanne Blomquist, Mona Ragnarsson och Peter Uhrzander.

Med en däckskrik och en smäll går stjärnornas turnébuss sönder. Platsen är strax utanför Lindesberg. Jaha, vad ska de göra nu? En buss-reparatör måste tillkallas, det blir ett telefonsamtal till Bosse Bil-Doktor. Under tiden beger sig artisterna ut på stan, mot pizzerian. Där Nanne Grönvall och Olle Jönsson, trummis från Lasse Stefanz, står och beställer pizzor med pizza-tillbehör som inte finns i pizza-köket.

Så inleds föreställningen En ovanlig dag i Lindesberg. Bakom uppsättningen finns det rutinerade gänget i teatergruppen Lindesbergs stjärnor.

– Föreställningen är framimproviserad av deltagarna själva, berättar Stefan Jansson, en av ledarna för gänget.

Och så bjuder stjärnorna på en sångglad musikföreställning. Vi får vara med när Metallica-Tobbe köper snus på Ica, när Linda Bengtzing showar loss och när Lasse Berghagen sjunga Linde i mitt hjärta, pizzornas stad det är du. Alla karaktärer förstås gestaltade av Lindesbergs stjärnor.

På torsdagskvällen gavs en allmän föreställning i Folkets hus. Idag spelas showen för särskild utvald publik.

Mer läsning

Annons