Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor danstävling i Lindesberg

I helgen blir det stortävlingar i Lindesberg arena.
Bland 500 dansare märks Claudio Vargas och Teresa Amoros lite extra.
– De har inte tävlat sedan de vann SM 2003, säger arrangören Knut Säborg.

Annons
Gör comeback. Claudio Vargas och Teresa Amoros är ett av många par som kan ses i helgens danstävling i Lindesberg arena.

Nordiska mästerskapen i disco samt Christmas cup i salsa och bugg. Det kommer att bjudas på färgsprakande tävlingar i Lindesberg arena hela helgen. Att tävlingarna går i Lindesberg är till stor del en ekonomisk fråga.

– Örebro har de dyraste lokalhyrorna i Sverige. Det är skrattretande egentligen. I Lindesberg blir det mycket billigare. Även om vi måste ordna med busstransporter från Örebro eftersom det inte finns boende till alla i Lindesberg, säger Knut Säborg.

Långväga gästerFör intresset bland dansarna är stort. Flera reser till och med hit från länder som Ryssland, Estland och Litauen. Men det är två välbekanta namn som på förhand väcker störst uppmärksamhet. Teresa Amorson och Claudio Vargas har nämligen bestämt sig för att göra tävlings-comeback igen. Efter ett uppehåll på närmare åtta år.

– Vi hade terminsfest i söndags och då bjöd de på en uppvisning. De har ju rytmen i blodet och erfarenheten som krävs även om det var länge sedan de tävlade. Jag blir inte förvånad om de är med och gör upp om segern, säger Säborg.

För duon har knappast legat på soffan och käkat chips de senaste åtta åren.

– Nej, de har hållit igång hela tiden även om de inte har tävlat på länge. Bara de inte blir för nervösa. Träning och tävling är två helt olika saker.

Mycket publik?Tävlingarna inleds på lördagen och avslutas under söndagskvällen. Hur publikintresset blir återstår att se men Knut Säborg tror inte att det ska behöva minska bara för att tävlingarna hålls i Lindesberg.

–  Visst blir det svårare för örebroarna att ta sig dit. Men å andra sidan hoppas jag på att många lindesbergare får upp ögonen för det här, säger han.

Mer läsning

Annons