Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora brister i enhetschefens introduktion

När en av Lindesbergs kommuns enhetschefer agerade i strid med efterforskningsförbudet uttrycktes förvåning från flera kommunrepresentanter då de alla var överens om en sak; kommunens chefer och medarbetare får utbildning i detta.

Annons

Lindesbergs kommun har en introduktionsdag för nyanställda.

– Alla våra chefer vet att den här dagen hålls två gånger per år och att det då finns möjlighet att anmäla sig, säger Carina Fyrpihl, personalchef.

Introduktionsdagen för

nyanställda har funnits under en lång tid men förändrats något de senaste åren. Under 2012 omarbetades innehållet och först från och med våren 2013 har ett kapitel om offentlighet och sekretess lagts till på introduktionsdagen. Det är främst den delen som efter förra veckans turbulens lyfts fram som kommunens alibi för att chefer och medarbetare får tillräcklig utbildning i frågor som rör yttrandefriheten.

Har alla i kommunen deltagit i denna utbildning?

– Jag kan inte garantera att alla deltagit. Alla erbjuds det och vi råder även nya chefer att gå på det, säger Fyrpihl.

Kommunstrateg Malin Sjöberg är en av de som hållit i den delen av utbildningen.

– Det är övergripande information om offentlighet och sekretess med fokus på allmänna handlingar, säger hon.

Även efterforskningsförbudet ryms inom detta.

– Jag berättar att man aldrig får fråga vem som efterfrågar en handling och att anonymitet gäller.

Tar du upp meddelarfrihet?

– Inte som separat punkt. Det är möjligt att jag nämnt det i samband med efterforskningsförbudet, jag minns inte.

Hittills har den här delen hållits tre gånger; vår och höst 2013 samt vår 2014.

– Den vänder sig till de nyanställda, så alla som börjat jobba inom kommunen sedan dess bör ha deltagit, säger Malin Sjöberg.

Enligt Carina Fyrpihl har man tillhandahållit utbildning i olika former till både medarbetare och chefer. Men enhetschefens agerande har gjort att man upptäckt brister.

– Vi har naturligtvis utifrån det inträffade börjat utreda hur och varför detta har hänt. En del som klart framkommit hittills är att det finns stora brister vad gäller introduktionen för enhetschefen i fråga, säger Carina Fyrpihl.

– Yttrandefriheten i Sverige är en demokratisk grund, men den innefattar många olika delar. Vi har goda rutiner och kunskaper i kommunen runt offentlighet och sekretess. Andra delar, som meddelarfriheten, kanske vi måste jobba tydligare med, fortsätter Fyrpihl som rannsakat den egna verksamheten efter det inträffade.

– Vi har trott att det är självklart för alla att man inte ska efterforska källa, men så visar det sig att det inte alls är så självklart.

Fyrpihl berättar att

kommunen har särskilda sekretessutbildningar riktade till olika delar av verksamheten utöver introduktionsdagen. Efter det inträffade planeras en extra utbildning innan semestern dit alla verksamhetens cirka 80 chefer bjuds in.

– Det är viktigt att vi lyfter ansvaret i det här ärendet, vi vill inte hänga ut en person. För tillfället föredrar vi att koncentrera oss på var vi har brustit och hur vi kan förbättra vår utbildning i Lindesbergs kommun framöver, säger Carina Fyrpihl.

Mer läsning

Annons