Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storå-Guldsmedshyttan svarade bäst

När PRO Nora, Kopparberg och Storå-Guldsmedshyttan idag tävlade i PRO-vetarna svarade Storå-Guldsmedshyttan mest rätt.

Annons
PRO kämpade i frågesport. Här Kopparbergslaget: Sten-Ove Karlsson, Björn Öringbäck och Inger Aftonljus.

Idag klockan 14 så genomfördes frågesporttävlingen PRO-vetarna på fyra platser samtidigt i Örebro län; i Stripa i Lindesberg, i Kumla, i Örebro och i Degerfors.

I område norra länet ställde Nora, Kopparberg och Storå-Guldsmedshyttan upp med varsitt lag. Och segraren kvalificerade sig till distriktsfinal den 18 maj i Örebro.

- Sedan följer en regionfinal och till sist en riksfinal, berättade Arne Evertsson från kommittén för PRO-vetarna i Örebro län.

Samma frågor ställdes samtidigt på de fyra tävlingsplatserna i länet. Varierande ämnen togs upp, som till exempel Carl Jan Granqvists födelseort, vad katten heter i boken om Pettson, vilken mineral det finns extra mycket av i spenat och från vilket land bakverket apfelstrudel kommer ifrån.

Totalt tävlades det i tolv omgångar med tre frågor i varje omgång. Deltagarna skrev under angiven tidsram sina svar på papper som sedan överräcktes till tävlingsledningen.

Och det blev en jämn batalj som avgjordes först i allra sista omgången där Storå-Guldsmedshyttan till slut vann med sina 11 poäng mot Kopparberg och Nora som tog 10 poäng vardera.

I lagen tävlande: Storå-Guldsmedshyttan: Alf Mossberg, Christina Berisson, Anna Maria Karlsson. Nora: Britt Argårds, Britt-Marie Olsson, Karin Lundberg. Kopparberg: Sten-Ove Karlsson, Inger Aftonljus, Björn Öringbäck.

Segrarna. Fast när bilden togs hade de inte vunnit ännu. Lag PRO Storå-Guldsmedshyttan: Alf Mossberg, Anna Maria Karlsson och Christina Berisson.
Och Nora-laget: Britt-Marie Olsson, Karin Lundberg och Britt Argårds.

Mer läsning

Annons