Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora och små trängdes i vattnet

I tisdags var det närmare 500 personer som besökte badhuset i Lindesberg. Hur många som slutligen räknades in igår är okänt, men att det varit fart i Energikällan under mellandagarna är ett faktum.

Annons
Njutbar stund i bubblet. Bengt-Åke Stavrum och Lars-Olov Johansson kopplade av en stund i bubbelpoolen. Sedan hägrade bastun.

– De kommer för att simma, träna, bada med barnbarnen... så för oss är det en fördel att det inte är någon snö, konstaterade badhuschef Åsa Jönsson-Carlsson.

Badet lockar inte bara kommunens egna. Jenny Dahwn hade åkt med barnen från Örebro.

– Det är så mycket folk på Gustavsvik så där är svårt att hålla vakt på de små. På så vis är Lindes badhus, och Arbogas, mer lagom, sa hon medan hon och sonen Kasper tog en fikapaus. För Kasper var det just fikat som lockade mest, medan storasyskonen i högre grad plaskade i vattnet.

Försöker välta flotten

Från Örebro kom även kompisarna Vidar Fransson och Isak Pålsson som gång på gång kastade sig ut från det tre meter höga hopptornet. Och en bit ute i vattnet klängde lindesbergarna Simon Kretschmann och Isac Ståby i en flytflotte med tak. De berättade att de brukar besöka badhuset ganska ofta, men det här var första gången nu på lovet.

– Jag brukar försöka välta ner flotten när Isac är på, förklarade Simon och kämpade vidare på det färgglada redskapet.

Vid rutschkanan skvätte vattnet långt när barnen med lyckliga ögon for fram.

En som fått smak på kanan var Lindekillen William Blad. Pappa Jonas berättade att först hade det varit svårt att få barnen att testa, men väl efter första åket fanns det ingen hejd på dem.

– Så nu står man där man står och passar dem, konstaterade han.

Ett större lugn rådde i bubbelpoolen där bland andra Bengt-Åke Stavrum, Kopparberg, och Lars-Olov Johansson, Lindesberg, återfanns. Det var Lars-Olov som hade föreslagit att de skulle ta en sväng till badhuset för att sedan avsluta med en bit mat tillsammans.

Härligt att trängas

– Vi brukar träffas med jämna mellanrum för att simma, basta och äta ihop. Ibland hamnar vi i Klacken och ibland här, berättade Bengt-Åke som tyckte det var bäst att passa på så här på lediga dagar.

Att de fick trängas med skollediga barn hade de inget emot.

– Det är bara härligt att trängas lite med folk, tyckte herrarna.

– Och jag har varit här när det varit betydligt trängre, tillade Lars-Olov som gärna tar sig ett dopp i bassängerna.

Fikat allra bäst. Det tyckte i alla fall Kasper Sundström som var på badhusbesök i Lindesberg tillsammans med mamma Jenny Dahwn och syskonen.
Smak på kanan. När femårige William Blad väl hade testat vattenrutschkanan så var han fast.
Hoppsan! Isak Pålsson från Örebro var också på plats i Energikällan den här onsdagen.

Mer läsning

Annons