Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storå station får ny busshållplats

Vid sidan av de redan presenterade projekten med bland annat tågstopp i Vedevåg och en omgörning vid stationen i Lindesberg, sker det en planering för ett antal större och mindre förbättringar för kollektivresenärerna i kommunen. Om och när de blir verklighet hänger på hur finansieringen kan lösas.

Annons
Stationen i Storå ska få angöringsplaster för tre bussar. Då får de bilar som i dag står parkerade på planen bredvid väntkuren flytta tvärs över Stråssavägen i bakgrunden.

I Storå är det tänkt att området kring den nya stationen ska göras om. I dag parkeras bilar på planen brevid perrongen, något som trafikplanerarna vill ändra på.

– Där är det tänkt att det ska göras en busstation med plats för tre bussar och väntytor med väderskydd. I anslutning till bussarnas angöringsplats ska det anläggas en cykelparkering där 40 cyklar kan få rum under tak, berättar Gunanr Jaxell som är projektledare.

29 p-platser

De som i dag pendlar och ställer sina bilar mot skogskanten kommer, om planerna blir verklighet, att få tillgång till 29 p-platser på andra sidan Stråssavägen. Tio av platserna kommer att förses med uttag för motorvärmare.

Också i Fellingsbro finns planer på att ge resecentrumet där en ansiktslyftning. Även här ska det bli en pendlarparkering i ordningställd. Om den kommer att utnyttjas av tåg- eller bussresenärer är inte helt klart i dagsläget. Lokala krafter och även en del politiker förespråkar tåg, medan Länstrafikens Eje Larsson menar att busstrafik är smidigare och att föredra.

– Vi diskuterar busstrafik mellan Lindesberg och Arboga varje timme under morgon- och eftermiddagstid. Något glesare mitt på dagen. På sikt vill vi också ha några turer på lördagar och söndag kväll.

Eje Larsson vill också dra busslinjen mer rakt genom Fellingsbro för att vinna restid.

Han påpekar att det än så länge är planer och funderingar. Inga politiska eller ekonomiska beslut är fattade.

Mer läsning

Annons