Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort stöd till parkarbetare

Många invånare i Lindesbergs kommun protesterar mot de neddragningar som Bergslagens kommunalteknik beslutat göra inom gata, park, idrott och lokalvård.

Annons
Lyssnade. Kommunalråd Anders Ceder lyssnade och tittade på den skrivelse som Elisabeth Falk och Göran Orre, till höger, överlämnade till honom på onsdagen.

Den namninsamling som pågått på initiativ av den berörda personalen resulterade i 2 615 namnunderunderskrifter

– Folk har bemödat sig att tala om vad de tycker, säger parkarbetare Göran Orre. Men jag är mest förvånad över att folk visat sin stöttning i så stor omfattning. Då ska man veta att hälften av invånarna inte sett någon namnlista.

50 namnlistor

Göran och hans kollega Elisabeth Falk lämnade över de 50 namnlistorna till kommunalråd Anders Ceder (S) i går. Kommunalrådet fick också en redogörelse för vilka arbetsuppgifter personalen utför vintertid. Listan gjordes efter att BKT-ledningen gått ut och påstått att det inte finns full sysselsättning vintertid.

– Inget kan vara mer felaktigt, säger Elisabeth och Göran nickar instämmande.

Anders Ceder är inte helt överraskad att namninsamlingen fått så stort gensvar. Många, inklusive kommunalrådet själv, tycker att det är viktigt att det är rent och snyggt i kommunens tätorter.

– Resultet av namninsamlingen måste personalen ta som ett erkännande att de gör ett bra jobb, säger kommunalrådet.

Inga löften

Anders Ceder lovade inte parkarbetarna någonting mer än att han ska visa bunten med namnlistorna, skrivelsen om vintersysslor och redogöra för personalens synpunkter för övriga i kommunledningen.

– Det kommer inget besked förrän tidigast i slutet av augusti, då budgetberedningen börjar sitt arbete. Då först kan vi börja jobba med BKT-frågan.

Personalen hoppas att kommunen kan få fram mer pengar eller ta tillbaka den berörda verksamheten i egen regi.

– Genomförs BKT:s beslut kommer det mesta att bli sämre. På entreprenad går det inte att utföra alla arbetsuppgifter som vi gör med mindre än att det blir mycket dyrare för kommunen, säger Elisabeth Falk.

Mer läsning

Annons