Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stråssabrygd har hittat till Kanada

I torsdags den 22 lanserades absinth från Sankta Annas Bränneri i Stråssa i Kanada. Samtidigt är företaget på väg att packa ihop och flytta från Stråssa.

Annons
Över Atlanten. Göran Bauerle och Henrik Larsson tillverkar absinth i den före detta kyrka i Stråssa, men är på väg att flytta norrut. Arkivbild

– Det är en liten specialutgåva, ett första steg med förhoppning om fler och större leveranser, men det är ändå stort för oss, säger Göran Bäuerle, vd på Sankta Annas Bränneri.

Det är två butiker i affärskedjan SAQ i provinsen Quebéc som ska erbjuda specialkunder drycken från Stråssa. En affär i Quebéc och en i Montreal. Detta är första gången det lilla bränneriet tar sig utanför Europa.

Tidigare har NA berättat att bränneriet i Stråssa, den tidigare kyrkan, är till salu och att Göran Bäuerle och kollegan Henrik Larsson planerar att flytta företaget norrut.

– Det är kluvna känslor att flytta, men vi gör det av personliga sociala skäl. Vart vi kommer att flytta verksamheten är inte riktigt klart ännu, men kontraktet med köpare till lokalerna är påskrivet. Vi är kvar här i Stråssa till den sista mars, säger Göran Bäuerle.

Bränneriebyggnaden,  tidigare Svenska kyrkans Sankta Annas kapell, köps av privatpersoner för privat bruk. Något nytt företag är inte på väg in. Göran Bäuerle har under sin tid i Lindesbergs kommun också varit aktiv i kommunpolitiken. Ordförandeskapet för Vänsterns partiförening i kommunen har han nyligen lämnat inför flytten.

Mer läsning

Annons