Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stråssatjejer gjorde bra ifrån sig

I helgen arrangerade Stråssa GF Svealandsmästerskapen i rytmisk gymnastik i Lindesberg. Bland hemmagymnasterna gick det allra bäst för Winny He.

Annons
Lekfullt framträdande. Det bjöd Stina Birging på.

Winny He fick höga poäng rakt igenom och stod som segrare i klassen ungdomar individuellt. Stina Birging blev sjua i samma klass bland 19 tävlande. En andraplats blev det för de båda i klassen ungdomar trupp tillsammans med Maja Svensson, Ella Liodden, Emelie Gustafsson och Michelle Philshinn.

För Stråssas miniortrupp (Ellen Nyström, Emmy Lindqvist, Hedda Juneholm, Mirjam Langarap och Line Reitan) var det premiär på mattan i tävlingssammanhang men det hindrade dem inte från att norpa åt sig bronset.

Minioren Maja Svensson plockade hem fina poäng i individuella klassen, och blev tvåa.

Fyra av tolv

I den individuella juniorklassen tävlade Matilda Antman Morén som kom fyra av tolv.

För juniortruppen, bestående av Merima Metic, Frida Cedervall, Matilda Antman Morén, Fanny Gustafsson och Agnes Liodden, gick det aningen sämre. Truppen kom sist av tre trupper.

Senioren Emma Persson var enda hemmagymnasten i sin tävlingsklass. Hon slutade trea av sju.

Fler tävlingar

– Våra övriga äldre gymnaster från idrottscollege har åkt hem för att tävla i sina motsvarande mästerskap, det är den stora förklaringen till att inte fler är med, förklarar Ståssa GF:s Pernilla Börgel.

Kommande helg genomförs Vårpokalen i Stockholm och helgen därpå är det SM som gäller. Så än återstår intensiva veckor innan gymnasterna sätter punkt för säsongen med vårshow i arenan den 13 maj.

Domarfavorit. Winny He plockade hem segern i klassen ungdomar individuellt.

Mer läsning

Annons