Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stråssatjejer tävlar i NM

När nordiska mästerskapen i rytmisk gymnastik avgörs i Halmstad kommer Stråssa GF delta med en seniortrupp. Anastassia Johansson kommer dessutom att tävla individuellt och det finns medaljförhoppningar.

Annons
Slåss om NM-titeln. Den 3–4 mars ska de här tjejerna delta i nordiska mästerskapen i rytmisk gymnastik. Från vänster står Emelie Klockare, Emma Persson, Felicia Nordgård och Freja Ceimertz. Längst fram syns Anastassia Johansson.

Nordiska mästerskapen i rytmisk gymnastik avgörs den 3 och 4 mars i Halmstad. Stråssa GF:s trupp som åker dit och tävlar består av Emma Persson, Emelie Klockare, Anastassia Johansson, Felicia Nordgård och Freja Ceimertz. Det är egentligen bara Emma och Emelie som är Stråssatjejer från början. Övriga går på gymnastikgymnasiet på Lindeskolan. Anastassia har dock bytt klubb och tävlar numera också för Stråssa.

Ingår i landslaget

– När jag flyttade hit för att gå på idrottscollege så tyckte jag att det var lättare att byta klubb också, säger Anastassia som tidigare tävlade för Stockholmsklubben Sol-flickorna.

Anastassia ingår i landslaget och tillhör Sveriges bästa tjejer i rytmisk gymnastik. Som nybliven senior deltog hon i VM förra året. Hon är den enda av tjejerna från Lindeskolan som också kommer att tävla individuellt under nordiska mästerskapen.

– Jag siktar på medalj, säger Anastassia som vid junior-NM förra året tog silver i mångkamp och två guld i grenfinalerna.

Tävlade i Estland

Som trupp hoppas tjejerna från Lindeskolan också på en framskjuten placering. De har nyligen varit i Estland och tävlat.

– I boll blev vi fyra och det var bäst av lagen från de nordiska länderna, trots att det inte gick så bra som vi ville, berättar Felicia Nordgård.

Bäst på boll

Trupperna framför två program. Ett i boll och ett i band/tunnband, då gymnasterna har olika redskap. Tjejerna har tränat ihop sedan i augusti och i november tävlade de tillsammans för första gången.

– Boll är det vi är bäst och säkrast på. Dessutom är det lättare när alla har samma redskap, tycker Felicia Nordgård.

Gymnastikgymnasiet på Lindeskolan ger tjejerna mycket bra träningsmöjligheter. Runt 30 timmar i veckan lägger de ner på sin idrott. Nu under sportlovet laddar gymnasterna upp inför NM med landslagsläger i Lindesberg vilket innebär två pass om dagen.

Nästa stora tävling efter NM är SM som avgörs i början av maj.

Mer läsning

Annons