Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taggighet, doft, hållning och tuffhet

Det handlar inte så mycket om fakta, mer om själva passionen när Anette Mallalieu föreläser om rosor.

Annons
Galen i rosor. På sin rosengård i Nora har Anette Mallalieu fått utlopp för sin passion för rosor, och berättar gärna om den när hon får tillfälle.

Den första bilden visar inte alls en ros, utan en rödbladig buske.

– Ni vet att gammaldags rosor blommar ju bara en gång, så man får komplettera med sådant som är vackert efteråt, som vingad benved eller perukbuske. Har ni såna?

Anettes föreläsning blir stundtals ett samtal med publiken. Nu under tre år har Anette fått 130 nya sorter från andra länder till sin rosengård, Villa Sindoro. Dessa har hon för att provodla och hon visar ett axplock av dem. Vissa har inte ens fått något namn än.

– Ååh! det går ett sus i bänkraderna när en buske med rosor som mest liknar äppelblom kommer upp på duken på Lindesbergs bibliotek.

– Den heter Lena och blommorna är väldigt små, berättar Anette.

Andra rosor rekommenderar hon att lägga på tårtan, och gärna äta dem. Snabbt presenterar hon ett förslag på dekoration med bär som passar till rosorna.

Anette berättar målande och vardagsnära, bjuder på sig själv. En kortkurs i jord och gödsling, lite om vad som passar ihop med rosor och en nypa roshistoria väver hon också in. Bland annat. Missade du detta har du en ny chans onsdag 17 oktober i Storå.

Mer läsning

Annons