Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teatervår med skor, rock och storsuccé

Lindesbergs teaterföre­ning bjuder i vår in till tre föreställningar på Folkets hus. Den 30 januari blir det premiär i Folket hus med lokala förtecken.

Annons
Drar i gång. Magnus Wetterholm är en av två i föreställningen ”Bolanders skor” som drar i gång teatervåren.

Då är det Stadra Teater och Teater Martin Mutter som äntrar scenen i form av Magnus Wetterholm och Rune Jacobsson – i damskor. Herrarna gestaltar Gunhild och Wivi som arbetar i Bolanders skobutik och det utlovas en historia om glädje, hämnd, vänskap och kvinnlig list. I paus bjuds det även på skosånger. Mer om föreställningen, som har premiär i Nora redan nu på onsdag, finns att läsa på dagens kultursidor 22–23 i del 1.

Den 27 februari äger föreställningen ”Bevis” rum. Det är Teater C som gästar och skådespelare är Andrea Geutsen, Eva Maria Oria, Mats Tielman Lindberg samt Jurgen Andersson. Här handlar det om en pjäs som gjort succé i såväl London som New York. Det är en spännande historia med avstamp i att matematikgeniet Robert har dött. På verandan sitter hans dotter och väntar på att Roberts tidigare student ska bli klar med genomgången av hans anteckningsböcker i sin jakt efter någon revolutionerande upptäckt.

”När rocken kom till Sveg” är titeln på föreställningen som ges den 12 april då Torgny ”Kingen” Karlsson och ett tremannaband från Riksteatern kommer till Lindesberg. ”Kingen” och hans band hyllar rock’n’roll-historien med klassiker från 50– 60– och 70-talen blandat med nyskrivet material inspirerat av tiden.

Mer läsning

Annons