Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigt spadtag för ny vårdcentral

Det blir en ny vårdcentral i kvarteret Bulten. Det ska landstingsstyrelsen besluta om på onsdagen. Planen är att det även ska byggas ett antal nya lägenheter.

Annons
Tar ett Första spadtag. Jihad Menhem (V) landstingsråd, Irja Gustafsson (S) socialnämndens ordförande och Marie-Louise Forsberg Fransson (S) ordförande i landstingsstyrelsen.

– Förhoppningen är att bygget kommer i gång 2015, berättar Marie-Louise Forsberg Fransson, (S), ordförande i landstingsstyrelsen.

Anledningen till nybygget är bland annat att vårdverksamheten som den ser ut i dag är utspridd på flera olika enheter.

– Det har inte varit bra arbetsmiljömässigt och ibland har det uppstått otydligheter gentemot våra patienter. Sen är lokalerna på Bägaren för trånga och det finns problem i att bygga ut där, säger Marie-Louise Forsberg Fransson.

Det finns även ett behov av lägenheter för äldre i Lindesberg och nu finns möjligheten att bygga ett antal i samband med den nya vårdcentralen, förklarar Irja Gustafsson (S), socialnämndens ordförande i Lindesberg.

– Det kommer inte få benämningen äldreboende. Målgruppen är äldre som vill sälja sina villor och flytta centralt, säger hon.

Hur många lägenheter det blir är ännu oklart.

– Det beror på hur mycket yta som landstinget behöver för vårdcentralen, säger Irja Gustafsson.

Det finns också tankar på att så småningom samla folktandvården, familjecentralen och dagrehab i kvarteret.

Mer läsning

Annons