Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagar på två hjul

USKAVI. Med Urban Svensson som ny föreståndare på Uskavigården, och hans motorcykelintresse, kom Biker-kafé varje tisdagskväll. – Det tog tre, fyra gånger innan folk började hitta hit på allvar, säger han.

Annons
Först in. Dan-Olof och Ann-Britt Melander från Sunne var först på plan på Uskavigårdens Biker-kafé i tisdags kväll som föreståndaren Urban Svensson håller i.

Bra väder några tisdagar, bland annat förra veckan samlade ett 20-tal hojåkare runt kafféborden.

Denna vecka var det kanonväder hela tisdagen fram till femsnåret. Då kom det ett onödigt kraftigt åskväder. Sådant sätter sina spår och hittills har det varit hälften av varje av bra eller blött väder denna veckodag.

Ända från Sun ne

– Det började regna efter Hällefors, konstaterar Ann-Britt Melander.

Hon och maken Dan-Olof Melander hade åkt från Sunne.

– Eftersom resan är lång så ligger vi kvar här över natten och åker inte tillbaka förrän i morgon, säger Dan-Olof Melander.

En stund senare rullade ytterligare ett ekipage in med regndroppar. Även på vägen från Örebro hade det varit blött, men resten av kvällen blev ljummen och nederbördsfri.

Uskavi började med motorcykelkaféerna i början av maj och de fortsätter säsongen ut.

– Det roliga är att det kommer alla möjliga sorters hojar och människor. Touringcyklar, custom och byggen. Förra tisdagen var det en höjdare att få se en original HD från 1929 med ännu äldre packväskor komma hit, säger Urban Svensson.

Resvägen för denna hoj var visserligen inte så lång. Den bor med sina ägare nästgårds i Siggebohyttan.

– Vi ligger bra geografiskt med otroligt fina motorcykelvägar runtomkring. Oavsett vilket håll man kommer ifrån Örebro eller Kristinehamn går det att åka en rundtur så att man slipper åka samma väg på tillbakavägen, säger Urban Svensson.

Inte bokstavstrogen. Dan-Olof Melander har plockat bort orginalemblemen på sin Yamaha Wild Star 1600 och ersatt den med sin alldeles egna logotype snarlikt ett annat mc-fabrikat.

Mer läsning

Annons