Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjugoåtta spelpar med goda utsikter

Femtiosex bridgespelare tävlade i tisdags hela dagen i Lindesbergs arena. Trots utsikten över Lindesjön och många skridskoåkare var blickarna mest inriktade på kort och spelbord.

Annons
Oslagbart. – Sedan jag började med bridge blev allt annat kortspel tråkigt, säger Johan Karlsson, Hällefors. Foto: Michael Landberg

Det var väl också där koncentartionen rimligtvis skulle ligga. Trettondagsbridgen är en tradition för Lindesbergs BS att arrangera. Den ingår i Örebro läns distriktstävling Silverrrallyt.

– Tjugoåtta par är perfekt. Då får alla tillfälle att spela mot alla under dagen. Det är så jag vill ha det, även om vi kunde blivit fler i år, säger tävlingsledaren Bertil Jansson.

Han markerade några par på startlistan som kunde vara intressant att rikta kameran mot.

– Jag har alltid varit intresserad av kortspel, men när jag började med bridge för åtta år sedan blev alla andra kortspel tråkiga i jämförelse, men det händer att jag spelar lite nätpoker, säger Johan Karlsson, Hällefors. 

Han spelade i tisdags tillsammans med Tommy Jansson, Lindesbergs BS.

– Johan blev svensk juniormästare för några år sedan, berättar Bertil Johnsson, ordförande i Hällefors bridgeklubb. Själv Svensk mästare ett par gånger.

Högsta favorittrycket låg på Örebrobridgens Maria och Johan Grönkvist. Fram mot lunch hade de drygat ut en tidigt tagen ledning i Trettondagsträffen.

Vinsttippade. Maria Grönkvist och Johan Grönkvist, Örebrobridgen, tog raskt ledningen och drygade ut den under förmiddagen.
28 par är perfekt. Då får alla spela mot alla.Bertil Jansson
Bertil Johnsson

Mer läsning

Annons