Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikfarlig plats vid riksväg 50 åtgärdas

Det finns en plan för hur trafikmiljön kan förbättras vid busshållplatserna och parkeringar i Guldsmedshyttan i anslutning till riksväg 50. Kommunstyrelsens beredning har fastnat för ett av tre alternativ.

Annons

Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott, PU, diskuterade under måndagen den studie med förslag på förändringar som tagits fram. Det tänker PU att göra ytterligare en måndag innan ärendet kan gå vidare till beslut i kommunstyrelsen.

Gunnar Jaxell, som är projektansvarig tjänsteman, ska då bland annat komplettera med förslag på fler parkeringsplatser för personbilar.

Alternativet kommunen jobbar vidare på består i huvudsak av en separat busshållplats vid riksväg 50 för södergående bussar. Norrgående bussar ska liksom i dag in på vändplanen söder om bensinmacken och får angöringsplats på planens västra sida.

Inne på vändplanen ska ytorna förändras så att det blir plats för ett par större lastbilar att parkera och för andra stora fordon att ta sig runt utan hinder som leder till att de behöver backa.

Två gångpassager ska höja säkerheten för fotgängare och på vändplanen höjs marken upp där människor ska gå och som farthinder.

Det finns i förslaget plats för cirka 30 personbilar i området som gränsar upp mot livsmedelshandeln.

Projektet är kostnadsberäknat till cirka 2,8 miljoner kronor, varav det finns utsikter om statliga stöd för hälften. Förhoppningen är att arbeten ska inledas nästa år.

Gammal röra

Trafiksituationen norr om rondellen på ytorna vid Ica och macken i Guldsmedshyttan har länge varit rörig. Det har hänt tillbud med bussar som har hållplats på området.

I vintras gjorde Arbetsmiljöverket besök. Myndigheten ställde tre frågor till Länstrafiken i Örebro. Är problematiken känd, vilka planer på förändringar finns och vad kan göras akut.

Mer läsning

Annons