Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trampar för Barncancerfonden

Drygt 3 miljoner kronor till Barncancerfonden samlade 20 000 cyklister in under lördagen. I Lindesberg trampades det i arenan och i Nora deltog Nora kraft och kondition i evenemanget.

Annons
Lindecyklisternas ordförande Daniel Tegin höll i gång tramporna under Spin of Hopes alla 12 timmar. ”Det värsta är kampen mot rumpan” konstaterar Daniel.

Under lördagen cyklade tusentals personer i Sverige för att samla in pengar till Barncancerfonden. För sjätte året arrangerades Spin of Hope där de deltagande lagen skulle hålla i gång en spinningcykel i tolv timmar samt skänka en viss summa pengar till Barncancerfonden.

Redan före starten klockan sju på lördagsmorgonen hade anmälningsavgifterna till spinningeventet samlat in 3,1 miljoner kronor. En summa som kommer stiga ytterligare då alla drop-in platser ännu inte räknats.

I Bergslagen arrangerade Lindecyklisterna samt Nora kraft och kondition lokala Spin of Hope. I Lindesberg arena stod 16 spinningcyklar uppställda i judohallen med en underbar utsikt över soliga Lindesjön. 15 av cyklarna var köpta av lokala företag och föreningar och en av dem fungerade som en drop-in plats. Från klockan sju på morgonen till klockan 19 på kvällen ljöd peppande musik ur högtalarna samtidigt som deltagarna trampade på spinningcyklarna.

– Detta evenemang är socialt och lite annorlunda, säger Daniel Tegin, ordförande i Lindecyklisterna.

Årets Spin of Hope är det andra som Lindecyklisterna anordnar.

– Vi har funnit i ett år och en månad. När vi startade förra året var detta evenemang det första som vi gjorde, säger Daniel.

Han berättar att intresset för cykling är stort i Lindesberg och att föreningen har vuxit fort under sitt första levnadsår.

– Medlemmarna är både unga och gamla, skogscyklister och asfaltcyklister.

Lindecyklisternas två grundare Daniel Tegin och Mikael Funck deltog i eventet med var sin spinningcykel och cyklade därmed alla de 12 timmarna.

– Det blir ganska enformigt att cykla inomhus. Men det är kul att det är så mycket folk med som tjoar och peppar varandra, säger Daniel som vanligen cyklar mountainbike i skogen.

Både Daniel och Mikael hade laddat med klädbyten och matsäck för att klara dagen.

– Jag har inga riktiga spinningskor så det är varmt om fötterna, konstaterar Daniel som dock tagit med sig en egen bordsfläkt och ställt bredvid cykeln.

Nora kraft och kondition passade på att bjuda in till öppet hus med insamling till Spin of Hope under lördagen. En våning upp fanns tre spinningcyklar som gick att boka under evenemanget och nere i gymmet arrangerades bland annat ansiktsmålning, konditionstävling och fiskedamm.

– Det var en kund som berättade om Spin of Hope och då ville vi testa att vara med, säger Jennifer Niemi, Nora kraft och kondition.

Tränar för klassikern 2015. Marit Nilsson, Sandra Almer och Linda Flodman cyklar två timmar för Spin of Hope på Nora kraft och kondition.

Spin of Hope

2009 genomfördes det första spinningeventet, Spin of Hope. Tanken var att samla in pengar till Barncancerfonden genom att träningsanläggningar runt om i Sverige höll i gång en spinningcykel i tolv timmar.

Då deltog 25 anläggningar som samlade in drygt 550 000 kronor.

Därefter har antalet medverkande och summan insamlade pengar till Barncancerfonden ökat årligen.

2013 deltog 82 anläggningar som samlade in drygt 2,6 miljoner kronor. Årets mål är 3 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons