Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränografen har öppnat dörren

Efter många bakslag är Daniel Andersson i gång med sitt gym i gamla Folkets hus i Frövi. Januari blev en bit in i maj för öppningen av Tränografen.

Annons
Äntligen i gång. – Nästa steg under hösten är att göra ordning ett yogarum, säger Daniel Andersson.

Namnet har en koppling till att det varit biograf tidigare i huset.

– Först var det ventilationssystemet och så översvämningen i februari. Det tog fem veckor innan det kunde beslutas att lägga in nya golv igen, säger Daniel Andersson.

Golvet var redan nylagt, men en vattenläcka utomhus flödade in.

– Jag har inte riktigt landat och kan fatta att det blev till den vision som jag från början hade i huvudet. Du skulle sett hur det såg ut här från början, säger Daniel.

Totalt handlar det om cirka 300 kvadratmeter. Förutom reception, solarium och omklädningsrum är det två stora träningslokaler. En för tung träning, och en för lite lättare mer konditions- och teknikträningsinriktad.

– Jag kommer alltid att vara här på morgnarna innan jag går vidare till mitt jobb på skolan. När jag inte är här kommer alltid tränaren Joakim Jensen och massören Marie Adolfsson att finnas på plats, säger Daniel.

Vardagsmorgnar öppnar man redan 05.00. Undantaget pizzerior lär Frövi vara en av de mest välordnade orterna i landet för träning per capita med två gym, elljusspår, skolans gymnastiksal, skidspår och andra utemöjligheter att röra på sig.

Mer läsning

Annons