Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Transport kvar på Lindeskolan

Transprstprogrammet, ett av tre fordonsinriktningar på Lindeskolan blir kvar. I torsdags kväll avslutades diskussionerna om en eventuell nedläggning i barn- och utbildningsnämnden.

Annons

– Transport är avgörande för hela fordonsprogrammet. En nedläggning av den delen skulle hotat även andra inriktningar på sikt, säger programsamordnare Lars Fhingal.

En enkät har visat att 20 av 24 eleverna som började i år skulle valt en annan skola om Lindeskolan inte haft ett fordonsprogram. För dessa elever är andra val inga alternativ.

Fordonsprogrammen är dyra sett per elev. Det är inte specifikt för Lindeskolan.

– Nämnden har gett förvaltningschefen i uppdrag att se över kostnaderna, säger nämndens ordförande Arnold Bengtsson (S).

Det kan bland annat handla om att diskutera möjligheter för fler elever än i dag, arbetsplatsförlagt lärande och möjligheter till branschstöd.

– Branschföreträdare har hört av sig och varit oroliga för en nedläggning. Bland andra Nora Lindefrakt, säger Arnold Bengtsson.

Intressett för att bli person- eller lastbilsmekaniker respektive chaufför har varit högt.

Totalt förstahandsökte 46, varav 26 behöriga till årets intag.

Historiskt sett får i stort sett alla elever som går ut jobb direkt och stannar kvar i regionen och arbetar efter avslutade studier.

Mer läsning

Annons