Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Transportinriktning blir kvar på Lindeskolan

Nu är det bestämt att fordonsprogrammets transportinriktning ska kvarstå på Lindeskolan.– Med samordning i hela programmet ska kostnaderna kunna hållas nere, säger Linda Svahn (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Annons
- Nämnden har beslutat att transportinriktningen på fordonsprogrammet ska vara kvar, säger nämndordförande Linda Svahn (S).

Fordonsprogrammets inriktning transport är en populär utbildning. Men kostnaderna per elev för att driva utbildningen är förhållandevis höga. Kostnaderna för transportinriktningen måste sänkas, ansåg nämnden och krävde åtgärder.

Fram till jul hade egentligen skolan på sig att presentera förslag på sådana, men redan nu är kostnadsminskningsåtgärder på utbildningen igångsatta.

– En översyn av hela programmet har skett och samordning mellan programinriktningarna utökas, bland annat med personal, vilket ska få ned kostnaderna. Nämnden har bestämt att transportinriktningen ska vara kvar, säger Svahn.

I kraven från nämnden ingår också att utbildningen utökar samarbetet med näringslivet, vilket nu ska ske. Bland annat ska ett samarbete med branschen angående ett eventuellt samutnyttjande av verkstäder och fordon diskuteras igen. Det ska också undersökas om en utbyggd samverkan med branschföretag kan ske om att de kan ta emot elever som går lärlingsutbildning inom fordons- och transportprogrammet.

Mer läsning

Annons