Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travlig dag med hästen i fokus

I lördags arrangerade Örebro/Linde travskola en dag där barn och ungdomar fick chansen att prova ponnytrav ute på Fornaboda travskola.
– Det här ordnar vi inför det påskläger som vi håller i vecka 15, säger Åsa Thybeck, ungdomsansvarig i travskolan.

Annons
Förberedelser. Ronja Jonsson, 8 år, från Lindesberg passade på att borsta ponnyen Elof innan de skulle ut på travbanan. -”Jag tycker om hästar för att de är fina och har så len päls”, säger Ronja Jonsson.

För andra året i rad fick de som tog sig till Fornaboda travbana i går prova trav med ponnyhästar.

– Vi vill ge barn och ungdomar ett bra alternativ på fritiden. Men det är också för att rekrytera folk till den här sporten, säger Åsa Thybeck.

Förutom ponnytrav bjöds besökarna på tipspromenad, ridtävling och fika. Frågorna i tipspromenaden handlade förstås om hästar.

– Första priset i ridtävlingen är att man får vara med en dag på påsklägret, säger Åsa Thybeck.

Samarbete

Travskolan är ett samarbete mellan Örebro Travsällskap, Lindes Travklubb och Kvinnersta skolan.

– Vi har egna tävlingsponnyer så att även de som inte själva har häst kan vara med, säger Åsa Thybeck.

Trots kraftig blåst var det många som tog sig till Fornaboda för att trava på lördagen. Elvaåriga Colin Petersén hade med sig både mamma, syster och gudmor som publik när han skulle prova ponnytrav.

– Han älskar djur och på sportlovet fick han upp intresset för ridning. Jag är själv gammal hästtjej så jag tycker att det här har jättestor mysfaktor, säger mamma Anna Petersén.

Med som instruktör under dagen var 17-åriga Fanny Grönkvist som själv tävlar i ponnytrav.

– Det går både bra och dåligt, men jag har vunnit ett lopp, säger hon.

Önskar mer travtid

Tävlingssäsongen i ponnytrav ska snart dra i gång för det här året och Fanny Grönkvist önskar att hon hade mer tid över till sporten.

– Jag gör det för att det är roligt. Men eftersom jag går i skolan kan jag inte lägga riktigt så mycket tid som jag vill på det, säger Fanny Grönkvist.

Julia Stefansson, 13 år, och Ronja Hess, 11 år, var två av de som tog sig till Fornaboda travbana igår för att prova på ponnytrav.
Colin Petersén har nyss fått upp intresset för hästar och ridning. På Fornaboda fick han tillsammans med en erfaren instruktör prova trav.

Mer läsning

Annons