Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre nya på FP:s vallista

– Valförberedelserna har gått bättre än vi hoppats och vi känner medvind i Lindesberg. Det säger Per Carlström, sekreterare för Folkpartiet på orten.Samtidigt hänger förslaget på en ny politisk organisation som ett moln över de mindre partierna.

Annons

– Får vi inte fyra mandat, så får vi inte vara med i en del politiska forum, säger Per Carlström.

Nu har FP två platser i fullmäktige. Det föreslås oförändrat, men småpartierna får mindre ytrymme i styrelser och nämnder i det som är känt av förslaget. Fullmäktige ska besluta om en ny organisation före sommaruppehållet.

– Det känns bra att vi fått med tre nya namn på kommunlistan: Bo Carlqvist, Henrik Edlund, som flyttat till kommunen och som tidigare varit gruppledare för Folkpartiet i Kramfors, samt Margareta Andergaard. Hon har varit medlem en tid och är mycket kunnig i sjukvårdsfrågor, säger Per Carlqvist.

Folkpartiet Liberalernas första 10 namn av 14 är: 1. Göran Gustavsson, konsult, 2. Ulla-Britt Strandberg, speciallärare, 3. Per Carlström, egen företagare, 4. Margareta Andergaard, vårdbiträde, 5. Håkan Larsson, polismästare, 6. Margareta Tillas, förskollärare, 7. Henrik Eddlund, civilingenjör, 8. Göran Sjönneby, gymnasielärare, 9. Bo Carlqvist, ingenjör, 10. Gertrud Zachrisson, kyrkokamrer.

Mer läsning

Annons