Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre SM-medaljer till Frövi

Frövi judoklubb tog tre medaljer när junior-SM avgjordes i Lindesberg under lördagen. Det blev ett guld, ett silver och ett brons. Två av medaljörerna var rejält besvikna.

Annons
Silvermedaljör. Elin Broström tog silver när junior-SM avgjordes. Hon dominerade i finalen, men diskades efter en protest mot domaren.

En som var riktigt nöjd var dock Frövitjejen Lina Marténe som vann alla sina matcher i -70 kilo och hon tog därmed hem SM-guldet.

– Det här känns hur bra som helst. Ett mål som jag hade satt upp för säsongen var att jag skulle vinna JSM och nu har jag gjort det, säger Lina som gör sitt första år som junior.

Hon fick inleda dagen mot sina två svåraste motståndare.

– Så det var lite nervöst. Men när jag hade vunnit de matcherna kände jag att jag hade ett litet grepp om guldet.

Lina är nöjd med insatsen i alla sina matcher och hon får också beröm av tränaren Peter Andersson.

– Lina är helt fantastisk. Hon är den största talang vi har skådat på länge. Hon växer alltid när det är tävling och hon är otroligt träningsambitiös.

Lina har fler mål för den här säsongen. Ett är att hamna på pallen när nordiska mästerskapen avgörs i Lindesberg i slutet av maj.

Diskad efter protest

En som var rejält besviken, trots att hon tog ett SM-silver i -63 kilo var Elin Broström. Hon inledde dagen mycket bra och vann sina fyra första matcher.

Elin har flera SM-medaljer sedan tidigare, men inget guld, så hon var rejält taggad inför finalen. Där dominerade hon men när hon inte fick poäng för ett kast protesterade hon mot domaren, något som inte är tillåtet i judo. Elin blev därmed diskad.

– Jag tycker att det var en klockren poäng så det är klart att man reagerar, förklarar en förkrossad silvermedaljör efter matchen.

– Det här känns så tungt.

Bronsmedaljör

Även Jonathan Fagerhill, som tog brons i -90 kilo efter att ha förlorat sin semifinal, var besviken.

– Jag är inte nöjd. Jag körde alldeles för dåligt i semifinalen.

Från Frövi deltog också Lucas Gissberg, som förlorade sin första match och därmed blev utslagen, och Andreas Lindquist, som fick ge upp med en skadad hand i sin första match.

Även SM för U17 avgjordes under lördagen. Där hade Frövi tre deltagare med i Adrian Gissberg, Mathilda Eriksson och Ludvig Lemnell. Ingen av dem lyckades vinna någon match.

Vinnare. Lina Marténe, till vänster, var mycket nöjd med den här matchen mot Uppsalatjejen Elin Nyman. Lina vann alla sina matcher under junior-SM och tog därmed hem guldet.
Trea. Jonathan Fagerhill, som här bjuder sin motståndare på en flygtur, tog brons när junior-SM avgjordes i Lindesberg.

Mer läsning

Annons